Skip to content
  • Az Anyagkönyvtár kiemelt szerepe az oktatásban

    A divat- és designipar mára már világszerte tudás-intenzív ágazattá vált, ahol a versenyképesség kulcsa a legújabb anyagtudományi, technológiai és informatikai innovációk alkalmazása. A Magyar Divat & Design Ügynökség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen hozta létre a Budapest Design Material Library-t (BDML), amely 300 friss, innovatív anyagmintát mutat be a világ minden tájáról.

    forrás: https://mome.hu/hu/hir/809/az-anyagkonyvtar-kiemelt-szerepe-az-oktatasban

  • Spanyolország, Olaszország, Dánia és Svédország után hazánkban megnyílt Európa ötödik anyagkönyvtára

    Megnyílt a Magyar Divat & Design Ügynökség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) együttműködése során megvalósított anyagkönyvtár, amely egyedülálló a közép-európai régióban. A hiánypótló Budapest Design Material Library egybegyűjti a legfrissebb és leginnovatívabb anyagmintákat a világ minden tájáról és széles körben hozzáférhetővé teszi azokat az innovációval és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szakemberek, designipari szereplők és a hallgatók számára. A folyamatosan bővülő gyűjtemény és a helyszínen elérhető online adatbázis lehetőséget biztosít a legkülönbözőbb anyagminták innovatív felhasználási lehetőségeinek megismerésére, valamint megnyitja a lehetőséget a design és más iparágak összekapcsolódására. A Budapest Design Material Library megnyitóján Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, valamint Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója mondott beszédet.

    forrás: https://mome.hu/hu/hir/718/spanyolorszag-olaszorszag-dania-es-svedorszag-utan-hazankban-megnyilt-europa-otodik-anyagkonyvtara

  • Budapesten nyílt meg Európa ötödik anyagkönyvtára

    Megnyílt a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében Európa ötödik anyagkönyvtára, ami első a régióban. A hiánypótló Budapest Design Material Library a világ minden tájáról gyűjti egybe a legfrissebb és innovatívabb anyagmintákat és széles körben hozzáférhetővé teszi azokat.

    forrás: https://hypeandhyper.com/budapesten-nyilt-meg-europa-otodik-anyagkonyvtara/