Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Anyagok vizsgálata a terek akusztikája szempontjából

April 16 03:35

A workshopon a belső terek akusztikájának speciális témakörén és annak felvetődő problémáin keresztül körbejárjuk, hogy miben tudja a Budapest Design Material Library segíteni azon magyar tervezőket, alkotókat, akiknek egy-egy saját projekt kapcsán válaszokra van szüksége az adott témában. A workshopon résztvevők megismerik az anyagkönyvtár felépítését, működését és akusztikai szempontú iránymutatást kapnak meghívott előadóktól.
Workshop előadó: Kiss-Gál Gergely, az atelierarchitects egyik alapítója.

Az előadóról:

Munkáim mozgatórugója a munkafolyamatban rejlő feltalálás lehetősége. Érdekel a tér és tárgyalkotás határterületeinek feltérképezése, elmosása, a külön használt technikák váratlan keverése, s így újak létrehozása. Munkám során ötletes, sokszínű, játékos és minőségi megoldásokra törekszem, illetve letisztult, egyszerű formákból térelemekből építkezem. Egy-egy forma vagy tárgy megalkotásakor a cél a minél tisztább, érthetőbb formavilág és a funkcionális használhatóság létrehozása.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomáztam 2005-ben és azóta rengeteg innovatív gondolkodást igénylő feladat talált meg. Az elmúlt pár évben fejlesztettem modulos úszóházat és pavilonrendszert, terveztem könnyűszerkezetes kompaktházat CLT-ből és több termékfejlesztési munkában vettem részt. Saját építésziromámmal, a by atelier műteremmel közös fejlesztésünk a Plié bútorcsalád és Plié Wall Sys falburkolati rendszer.

Ingyenes